VÉGET ÉRT a III. Ars Sacra Filmfesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztiválnak idén a Tabán Artmozi adott otthont 2018. szeptember 16-23 között.
 
A beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.
 
Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese a Domokos János rendezte A te neved című film, a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Ne bámuljanak már, Balla Dávid alkotása. A rövid, fikciós kategóriát Chilton Flóra Telefonok összetörve és célkeresztben című műve nyerte.
 
Az idei filmfesztiválon számos különdíj is kiosztásra került.
 
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu által készített film kapta.
 
A Hagyományok Háza választása a Válaszút vándora – Kallós Zoltánról készült portréfilmre esett, melynek alkotói Hollós László és Dala István. A Katolikus Rádió a Sára nővér, rendezője Erhardt Ágoston és Marossy Géza, portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.
 
Budapest 2018. szeptember 23.
 
Ars Sacra Alapítvány
az Ars Sacra Filmfesztivál szervezője
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN