irodalom
Ez a tél még megváltatlan, nincs rá mentség: fehér paplan, se hó, se hold nem világol – amíg fölragyog a jászol hordjuk szívünk szakadatlan, kormos arcot száz darabban, nincs ajándék, semmi tömjén – rí Boldizsár, Menyhért meg én. Az indul el akaratlan kinek angyala jelen van, hótalan a hegyek inge – el kell érnünk Betlehembe!
irodalom
Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk! Három király mi vagyunk. Lángos csillag állt felettünk, gyalog jöttünk, mert siettünk, kis juhocska mondta – biztos itt lakik a Jézus Krisztus. Menyhárt király a...
gyerekprogram
A 24. nap: ÖRÖMSZERZÉS Ma szavaimmal, viselkedésemmel és ajándékaimmal akarok mindenkinek örömet szerezni, és nagyon vigyázok arra, hogy semmivel se rontsam el a család jókedvét, hogy így örömteli szívvel ünnepeljük Jézus születését.
gyerekprogram
A 23. nap: ÖNZETLNSÉG Ma szívesen és önzetlenül segítek édesanyámnak a karácsonyi készülődében.
gyerekprogram
A 22. nap: TELEVÍZIÓ-STOP Ma nem fogok televíziót nézni és nem fogok számítógépes játékokat játszani, hanem helyette Jézus születéséről olvasok könyvet, vagy a Szentírást.
gyerekprogram
A 21. nap: SZÉP BESZÉD Ma nagyon vigyázok arra, hogy bántó, sértő, ronda, ocsmány szavakat ki ne ejtsek a számon, hanem beszédemmel jó példát adjak osztálytársaimnak és mindenkinek.
gyerekprogram
A 20. nap: FEGYELMEZETTSÉG Ma kellő időben, szüleim többszörös felszólítása nélkül megyek mosakodni, készülök imádkozni és lefeküdni.
irodalom
Aki magot szór ablakába és gyertya vár az asztalán. A várók nem várnak hiába. Egy angyal kopogott talán? Szárnysuhogás az ablakon túl – vigyázz! Kinézni nem szabad! Künn az angyalhad...
gyerekprogram
A 19. nap: CSENDESSÉG Ma csendes leszek, senkivel nem akarok kiabálni, veszekedni, és másokat is csendességre, kibékülésre akarok segíteni.
gyerekprogram
A 18. nap: MEGHALLGATÁS Ma szívesen és türelemmel fogom meghallgatni, bárki is szól hozzám, vagy beszélgetni akar velem.
Nagy Gáspár:
HÓTALAN A HEGYEK INGE
Ez a tél még megváltatlan,
nincs rá mentség: fehér paplan,
se hó, se hold nem világol –
amíg fölragyog a jászol
 
hordjuk szívünk szakadatlan,
kormos arcot száz darabban,
nincs ajándék, semmi tömjén –
rí Boldizsár, Menyhért meg én.
 
Az indul el akaratlan
kinek angyala jelen van,
hótalan a hegyek inge –
el kell érnünk Betlehembe!
Amennyiben szeretné, hogy értesítést
kapjon eseményeinkről, kérjük,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
NÉV
E-MAIL
KÜLDÉS
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN