Felhívás a II. Ars Sacra Filmfesztiválon való részvételre

Az idén 10 éves Ars Sacra Fesztivál – mely elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – jubileumi éve alkalmából meghirdeti második filmfesztiválját.
 
Első filmfesztiválunk elérte kitűzött célját. A beküldött filmek száma (110) és színvonala bizonyította, hogy van létjogosultsága az olyan filmek fesztiváljának, amelyek emberi sorsokról, az emberi élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, és az örök emberi értékekről szólnak.
 
A filmfesztiválra olyan lélekemelő alkotásokat várunk, amelyek részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak, és megerősítik idei mottónkat:
„Ne féljetek!” (Jer 42,11)
 
Műfaji megkötés nélkül az alábbi kategóriákban lehet nevezni:
  • egész estés fikciós film
  • egész estés dokumentumfilm
  • rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti)
  • rövid dokumentumfilm

A beküldött filmeket előzsűri bírálja el, a versenyprogramba választott munkák nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra. A szakmai zsűri kategóriánként ad ki díjakat.
 
A jelentkezés és a filmek beküldésének határideje: 2017. július 31.

 
NEVEZÉSI FELTÉTELEK, TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:

Az Ars Sacra Filmfesztiválra a 2015. január 1-e után készült, és tavalyi filmesztiválunkra még nem nevezett filmekkel lehet jelentkezni. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető.
A versenybe válogatott filmekről a végleges formátumot legjobb minőségben DVD vagy Blu-ray lemezen kérjük szeptember 1-ig.
 
Az online nevezési lap itt tölthető ki.
 
A filmfesztivál időpontja: 2017. szeptember 16-24.
Nevezési díj nincs.

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN