Célunk

A hármas szám célkitűzéseinkben is megjelenik, ugyanis 3 aspektusból közelítjük, illetve fogalmazzuk meg céljainkat: a szakralitást profán miliőbe helyezni; a hagyományt új köntösben bemutatni; a kortárs szakrális műveket klasszikus környezetben láttatni.
 
Az európai, benne nemzetünk sajátos önazonossággal rendelkező kultúrájának gyökerei a zsidó-keresztény hagyományokig nyúlnak vissza, ennélfogva mélységesen szakrális. A fesztiválunk által felkínált művészeti programok nem csupán ezt az identitást igyekeznek méltó módon bemutatni és éltetni, hanem segítenek fölfedezni azokat az eredendő örök értékeket, mint az igazság, a jóság, a szépség, a hazaszeretet, a békesség, a feltétel nélküliség, stb., amelyek a felgyorsult és állandóan változó világunk ellenére továbbra is az emberi élet forrásai.
 
Mindezeken felül kiemelt feladatunk a kortárs fiatal művészek egymás közötti párbeszédének megindítása, együttműködésük szervezése, számukra pályázatok kiírása, pályaműveik bemutatása, szakrális művészeti és kulturális események szervezése, felkarolása.
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN