Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál

10 nap alatt több mint 400 program országszerte

2021.09.03.
„» A mélyben mindig is tudta az emberiség, hogy tér és idő mechanikus határait képes elmosni a minőség, a jóság, a szépség és igazság ereje « – vallotta Pilinszky János. A száz esztendeje született költő jól ismerte a titkot, ami az Ars Sacra Fesztivált is élteti. A szakrális művészet titokzatos erejét, amely átlépve a tér és az idő korlátait az ég felé, az Isten elé emel.” – mondta Herczegh Anita az Ars Sacra Fesztivál világi fővédnöke.
 
„Életünk belső valóságai csak akkor találják meg a helyüket, ha az egész világmindenségnek az alkotóhoz fűződő kapcsolata is valamiképpen megjelenik bennük” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a rendezvény egyházi fővédnöke, aki a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyitotta a fesztivált.
 
„A következő hetekben beszélgetésekkel, tárlatvezetésekkel szeretnénk kapcsolódni az Ars Sacra Fesztiválhoz. Bízom benne, hogy a következő években is hasonló, a magyar keresztény kultúrát mélyen feltáró, értékes és izgalmas kiállításokat fogunk megvalósítani” – jegyezte meg L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
 
Ünnepélyes megnyitónkon közreműködött a Szent Efrém Férfikar, Oberfrank Pál színművész és Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője.
 
Forrás: KEH Sajtóigazgatóság, MTI
Fotó: Thaler Tamás

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN