film

Ars Sacra Filmklub

  2021. március 16.  
 IDŐPONT 18:00 óra
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
(Pázmány Péter konferenciaterem)
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.

Keresztút - portré ONLINE VETÍTÉS
 
rendező: Dér András
gyártási év: 1998, játékidő: 40 perc
 
Vendégeink: Dér András a film rendezője és beszélgetőtársa Gelencsér Gábor filmesztéta, valamint Gőbel Ágoston a Katolikus Rádió szerkesztője.
 
A FILM ONLINE VETÍTÉSE
 
A BESZÉLGETÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSE
 
Fülöp Viktor a magyarországi balettművészet egyik kiemelkedő egyénisége volt. Végigtáncolta a klasszikus balett irodalom legreprezentánsabb figuráit, a komikus nőszereptől, Bartók Csodálatos Mandarinjának címszerepéig. Tehetsége ellenére azonban utolérte a tragikus balett táncos sors: középkorúként alig, vagy nem kapott szerepeket, és – minden igyekezete ellenére – nem kamatoztathatta tehetségét sem koreográfusként, sem oktatóként. Egy-egy ritkán adandó film- vagy színpadi szerep mellett hímzésben, majd vízvezeték-szerelésben (!) élte ki mindenáron kitörni akaró kreativitását. Utolsó színpadi szerepét az e filmet rendező Dér András osztotta rá, aki a művész halála előtt két héttel elkísérte kamerájával arra a stációjárásra, amelyet feleségével tett meg. E tragikusan szép képsorokból és a művész feleségének, valamint fiának a visszaemlékezéseiből áll össze a műsor, melyet a művész szerepeiről készült archív felvételek színesítenek.
 

 
TOVÁBBI VETÍTÉSEK
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
(Pázmány Péter konferenciaterem)
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
TÉRKÉP
Fülöp Viktór
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN