film   

Ars Sacra Filmfesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül negyedik alkalommal rendezzük meg az Ars Sacra Filmfesztivált. A 100 beérkezett filmből négytagú zsűri választotta ki a vetítésre kerülő filmeket. Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró döntése alapján a filmrajongók 42 alkotással – egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) – ismerkedhetnek meg az egész heti vetítéseken.
 
Az előadások ingyenesek, nullás jegyek a mozi pénztárában igényelhetők szeptember 5-től.
 
A Filmfesztivál az NKA és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával valósul meg.
HELYSZÍNTabán Art Mozi
CÍM 1016 Budapest, Krisztina körút 87-89.
  2019. szeptember 15.   16:00 – 17:30 óra
    1. Kodály mindenkié
egész estés dokumentumfilm
rendező: Kékesi Attila, Papp Gábor Zsigmond, gyártási év: 2018, játékidő: 85 perc
A film 7 ország példáján mutatja be a Kodály-módszer alkalmazásának lehetőségeit (Magyarország, Egyesült Államok, Kína, Nagy Britannia, Hollandia, Portugália, Írország), azt, hogy Kodály zenepedagógiája mennyire élő és népszerű napjainkban is szerte a világon.
  2019. szeptember 15.   17:30 – 20:00 óra
    1. Egodetox
rövid dokumentumfilm
rendező: Tóth Artin, gyártási év: 2018, játékidő: 52 perc
A kutyaszánhajtás egy olyan sport, amit nem lehet egóból csinálni. Itt nem a hajtók dicsőülnek meg, hanem a kutyák - vallja Drahos István musher, aki feleségével és 24 kutyájával indul útnak Szentendréről Norvégiába, hogy felkészüljön és elinduljon az egyik legnagyobb kutyaszánhajtó versenyen, a Finnmarkslöpeten. Vajon sikerül-e neki?
    2. Gettó Balboa
egész estés dokumentumfilm
rendező: Bogdán Árpád, gyártási év: 2018, játékidő: 84 perc
Sipos Mihály, a 8. kerület egykor rettegett alvilági figurája, egy lövésből felépülve számot vet bűnös életével. Napjainkban a kerület szegényebb sorban élő fiataljainak tart bokszedzéseket; mottója: “sporttal a drog ellen.” Tanítványai közül kiemelkedik a szorgalmas és tehetséges Szabó Zolika, aki válaszút előtt áll: vagy az éjszakai életet választja, vagy profi ökölvívó lesz és ringbe száll álmaiért. A film e két ember sorsát követi nyomon, az első edzésektől a világbajnoki övmeccs ringjéig.
  2019. szeptember 16.   16:00 – 18:00 óra
    1. A ferencvárosi denevérember
rövid dokumentumfilm
rendező: Kőváry Dániel, gyártási év: 2018, játékidő: 14 perc
A 36 éves, édesanyjával élő, nyomdász végzettségű, jelenleg munkanélküli Krisztián éjszakánként denevérjelmezt húzva az utcákat, klubokat, szórakozóhelyeket járja - a drogozás és az erőszak ellen küzd, segít a hajléktalanokon, bajbajutott polgárokon, részeg fiatalokon és akin csak tud. Ha valahol igazságtalanságot, erőszakot, helytelen viselkedést lát, közbelép, rendet tesz, rászól az illetőkre, mely szokatlan külsejének köszönhetően általában elégnek szokott bizonyulni...
    2. Nem tudom halljátok-e ti is?
rövid dokumentumfilm
rendező: Takács Edina, gyártási év: 2019, játékidő: 32 perc
Gondolatok, érzések, külső és belső hangok, monológok hangjai melyeket sokszor mindannyian hallunk magunkban. Vajon hol húzódik a határ, amelyen túl megbélyegzés várja mindazokat, akik belső hangjaikat jobban, erősebben hallják? A film négy, önmagát esendőségei ellenére vállaló, bátor hétköznapi ember humoros és keserű élethelyzetein keresztül kutatja a választ ezen kérdésekre.
    3. A Mandák Ház lelkésze
egész estés dokumentumfilm
rendező: Takács Mária, gyártási év: 2019, játékidő: 70 perc
Bolba Márta a 8. kerület evangélikus lelkésze, szegények támogatója, a társadalmi egyenlőség mélységes híve. Házában békét teremt, a hivatalban és az utcán véleményt formál, egyházában a szociálisan érzékeny elveket képviseli. A film a lelkésznő és a gyülekezete egy évének jellemző állomásait követi.
  2019. szeptember 16.   18:00 – 20:00 óra
    1. Visszafogadjuk-e a gyilkosokat?
rövid dokumentumfilm
rendező: Ágnes Rajacic, gyártási év: 2019, játékidő: 20 perc
Az Iszlám Állam lassú felszámolásának következménye a harcosok visszatérése Észak-Afrikába.Rajacic Ágnes 2018. nyarán járt utána annak, hogyan vélekednek a helyiek arról, hogy egy tuniszi fiatalember Szíriába utazott, és beállt harcosnak az Iszlám Államba. Mohamed Amin végül életét vesztette a harcokban, de az országban több ezer dzsihadista visszatérésére számítanak, ami komoly dilemmát okoz a társadalom számára.
    2. Isten a rácsok mögött
rövid dokumentumfilm
rendező: Veres Ádám, gyártási év: 2018, játékidő: 50 perc
A fogvatartottak rehabilitációja a legtöbb országban megoldatlan. A visszaesők aránya Magyarországon közel 50 százalék. E problémán segítve, 2014-től a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben is elindult a börtön-cursillo, amely néhány országban már figyelemre méltó eredményeket ért el. A módszer lényege: a három napos intenzív "lelkigyakorlat" alatt az elítéltek szívébe Istent "becsempészni". A főszereplőink sorsa mellett, a cursillo segítségével elindult változásból is ízelítőt kaphatunk.
    3. A hit kiárusítása
rövid dokumentumfilm
rendező: Somogyi Viktória, Jeff MacIntyre, gyártási év: 2017, játékidő: 50 perc
Kis (magyar) vallási közösségek harcolnak spirituális otthonaik megóvásáért egy modernkori Dávid és Góliát történetben. Az etnikai és az amerikai plébániák aggasztó méretekben zárnak be az USA egyes részein. Ez érinti az amerikai magyar közösséget. A dokumentumfilm feltárja a templombezárások mögött húzódó igazságot és megoldási lehetőségeket kínál a templomok megmentésére annak érdekében, hogy a közösségek megőrizhessék kulturális és etnikai identitásukat, valamint e fontos közösségépítő erőt.
  2019. szeptember 17.   16:00 – 18:00 óra
    1. Elrejtezett emberség
rövid dokumentumfilm
rendező: Ördög Kovács Márton, gyártási év: 2019, játékidő: 52 perc
1950 nyarán az Államvédelmi Hatóság több mint háromezer női és férfi szerzetesrendi tagot hurcolt el és zsúfolt össze börtönökben.A film a kommunista diktatúra évtizedei alatt titokban továbbszerveződő premontrei rend történetét, azon belül is a premontrei női szerzetesrend négy tagjának életútját követi végig a szétszóratástól napjainkig. Mi volt, ami motiválta őket tevékenységük folytatásában az elhallgattatott évtizedekben? Milyen taktikával bújtak el a diktatúra terrorszervezete elől?
    2. Szivárvány havasán
egész estés dokumentumfilm
rendező: Nagy Ernő, gyártási év: 2019, játékidő: 53 perc
Sass Sylvia varázslatos hangján és kivételes színészi kifejezőerővel jelenítette meg az operairodalom nagy szopránszerepeit itthon és a világ leghíresebb operaházaiban, s kiemelkedő művészetét a legjelentősebb lemezcégek felvételei is megörökítették. Az utóbbi években – a mellett, hogy fiatal énekeseket tanít és nemzetközi mesterkurzusokat tart – egyre többet fest és ír.
  2019. szeptember 17.   18:00 – 20:00 óra
    1. Szerdától vasárnapig remete
rövid dokumentumfilm
rendező: Gecsei Ádám és Pauker Bence, gyártási év: 2018, játékidő: 6 perc
Surinás Ferenc több mint öt éve vigyáz – ahogyan ő hívja magát – kápolnaőrként a csatkai Szűzanyára. Söpröget, kaszál, öltözteti a Mária-szobrot, rendbe tartja a cigánykápolnát és a gyógyító forrás környezetét, esténként rózsafüzért készít, vagy éppen mécseseket önt, s csupán heti két nap tér vissza székesfehérvári lakásába, szerdától vasárnapig pedig remeteként éli életét.
    2. A Szentföld varázslatos világa
rövid dokumentumfilm
rendező: Dala István, gyártási év: 2019, játékidő: 52 perc
Éppen tíz év telt el azóta, hogy VÖRÖS GYŐZŐ ókorkutató, akadémikus professzor a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt megkezdte archeológiai-építészeti misszióját Jordániában, Keresztelő Szent János golgotáján, a Machaerus sziklaormán, Heródes Antipasz egykori várkastélyában.Továbbá ellátogatunk Petrába és a Nebo-hegyre is. Aztán felkeressük Izrael szent városát, Jeruzsálemet.
    3. A püspök reggelije - Márton Áron első ötven éve
egész estés dokumentumfilm
rendező: Zágoni Balázs, gyártási év: 2018, játékidő: 53 perc
Zágoni Balázs dokumentumfilmje izgalmas nyomozómunka, melynek egyik szála Márton Áron gyermek és ifjúkorába, személyisége formálódásának kulcspillanataihoz vezet. A film másik szála egy elveszett archív filmfelvétel után nyomoz, az egyetlen után, amelyen Erdély legnagyobb püspöke látható.
  2019. szeptember 18.   16:00 – 18:00 óra
    1. Ahogy eddig
rövidfilm fikciós
rendező: Moldovai Katalin, gyártási év: 2018, játékidő: 23 perc
A remény az, ami értelmet ad újra nehéz időszakokban. A film összes szereplője – középpontban az idős és nagyothalló Margittal és lányával, Judittal – egy reményt adó kegyes hazugság részese lesz.
    2. Tetemrehívás
rövidfilm fikciós
rendező: Pálinkás Barbara, gyártási év: 2018, játékidő: 24 perc
Ádám, a fiatal, lelkes nyomozó egy balesetként elkönyvelt gyilkosság nyomozásába kezd főnöke ellenzésére. Amint a nyomokat követve egyre közelebb jut a megoldáshoz, rá kell jönnie, hogy munkáját ellehetetlenítik. Eljön az idő, amikor el kell döntenie, főnökének tegyen-e eleget, vagy az igazságot választja.
    3. Fekvőtámasz
rövidfilm fikciós
rendező: Faragó Péter, gyártási év: 2017, játékidő: 12 perc
Az enyhén túlsúlyos Dani első napja új iskolájában nem várt fordulatot vesz.
    4. Kívül csendesebb
rövidfilm fikciós
rendező: Pethő Balázs, gyártási év: 2019, játékidő: 22 perc
Juli (27), hosszú távollét után haza tér a családi tűzfészekbe. Anyja (50) és húga Emese (18) vidéken élnek egy kis családi házban, amit Juli évekkel ezelőtt egy trauma miatt elhagyott. A filmben fokozatosan bontakozik ki, hogy ez a trauma inkább Emese traumája, mely a fiatalabb lánynál komoly pszichés tüneteket váltott ki. A film középpontjában Juli és Anyja konfliktusa áll, arról, hogyan kéne Emese állapotát kezelni.
    5. Jövő szerdán
rövidfilm fikciós
rendező: Molvay Norbert, gyártási év: 2018, játékidő: 12 perc
Egy felzaklatott fiatal lány egy délután elindul a városba, hogy a maga módján megszabaduljon a terheitől. Ehhez furcsa helyekre kell eljutnia és olyan embereket kell meglátogatnia, akikkel nem szívesen találkozik.
    6. Falu Fessön
rövidfilm fikciós
rendező: Simó Ibolya, gyártási év: 2018, játékidő: 22 perc
Egy isten háta mögötti falu mindennapjait egy idegen nő érkezése zavarja meg. A falu asszonyai a kezdeti ellenségeskedés után a nagyvárosi divattervezőnő segítségével akarják ismét magukba bolondítani férjeiket.
  2019. szeptember 18.   18:00 – 18:45 óra
    1. Az utolsó vacsora
animációs rövidfilm
rendező: Ferenc Rófusz, gyártási év: 2018, játékidő: 11 perc
Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művének animációs festményfilmként történő feldolgozásával, emléket szeretnénk állítani e páratlan remekműnek. Az emberi mulandóságot jelképező kép ugyan elveszhet, eltűnhet, de a megváltás és a szeretet üzenete az egész emberiség számára közös és örök.
    2. Luther Márton élete / Vér, vér, vér
animációs rövidfilm
rendező: Richly Zsolt, gyártási év: 2017, játékidő: 13 perc
György lovagot a wartburgi várban is utolérik a templomrombolás hírei. Wittenbergbe szökik. Egy parasztvezér a nép minden gondját-baját borítja Lutherre, aki szánalomból írásban is hozzájárul a parasztháborúhoz, de a csaták zavaros hírei mentegetőzésre késztetik.
    3. Luther Márton élete / Szerelem és halál
animációs rövidfilm
rendező: Richly Zsolt, gyártási év: 2017, játékidő: 13 perc
Luther írásain felbuzdult apácák egy éjjel az erdei zárdából Wittenbergbe szöknek. Egyiküket, Katharina von Bora-t Luther feleségül veszi, hat gyermekük születik. Luther végrendeletében - a szokásoktól eltérően - minden vagyonát asszonyára hagyja. Az özvegy emlékeit a hímzett Luther rózsa, hitét a feltámadt Krisztus sugárzó arca hirdeti.
    4. Csend
animációs rövidfilm
rendező: Kollár Csaba Attila, gyártási év: 2018, játékidő: 5 perc
A történet egy hallássérült kisfiú életének a bemutatása, milyen az élete egy gyereknek hangok nélkül.) És amikor megkapja élete első hallókészülékét az maga a csoda. Boldog végre, mert ő is hallja a madarakat, a kutyaugatást, mindent. Ezt szeretném bemutatni:az életet hang nélkül és hanggal.
    5. Székely Éva megmenekülése
animációs rövidfilm
rendező: Bartúcz Anna, gyártási év: 2019, játékidő: 3 perc
Székely Éva úszónő megmenekülése a nyilas razzia elől. A film a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány által közösen kiírt “A művészet az elmondhatatlan tolmácsa, 2019” című művészeti pályázatára,január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére, a USC Soá Alapítvány IWitness digitális platformján található interjú hanganyagának felhasználásával készült.
  2019. szeptember 18.   18:45 – 20:00 óra
    1. A Hóvirág őrs naplója
egész estés dokumentumfilm
rendező: Katona Zsuzsa, gyártási év: 2019, játékidő: 73 perc
A film egy úttörő-őrs 50 éves találkozója kapcsán mutatja be a Kádár-korszak nevelési rendszerét. Főhősei azok a ma 60 körüli volt úttörők és ifivezetők, akiket a kádári ideológia kommunistává próbált nevelni, de akikre nem hatott ez a fajta politika, és épp ellenkezőleg, ellenzéki gondolkodókká váltak. A film szatirikus képet fest a szocialista berendezkedésről, egyúttal felmutatja a vallásos cserkészmozgalom 1958 utáni tragikus múltját is, amelynek megsemmisítése árán jött létre az úttörőmozgalom.
  2019. szeptember 19.   16:00 – 18:15 óra
    1. Isten kezében - "Senki sem selejt!"- Portré Kardos Mihályról
rövid dokumentumfilm
rendező: Nagy-Bozsoky József, gyártási év: 2019, játékidő: 26 perc
Kardos Mihály atya 2002-ben elveszítette egyik lábát, és 2015-ben a másikat is amputálni kellett. Lakhatott volna egy idős papokat ellátó otthonban, de máshogy döntött. A Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Hajléktalanellátó Központjába költözött, hogy osztozzon a beteg hajléktalanok sorsában. Az ő sorsát, lelki erejét és hitvallását mutatja be a film.
    2. Veteránfilm
rövid dokumentumfilm
rendező: Hernáth Csaba, gyártási év: 2018, játékidő: 50 perc
A Veteránfilm két különleges idős urat mutat be, akiknek gyerekkori szenvedélyük a repülés. Vadászpilótaként túlélték a II. Világháború borzalmait, a szocializmus megalkuvásait, de megtalálták a helyüket a rendszerváltás utáni Magyarországon is. Sosem politikai ideológiák vezették őket, hanem az adott körülmények között igyekeztek boldogulni. Derűs bölcsességük múlhatatlan példa.
    3. Piedone nyomában
egész estés dokumentumfilm
rendező: Király Levente, gyártási év: 2018, játékidő: 55 perc
Bud Spencerről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, aki 6 nyelven beszélt és három egyetemre járt, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották. A legendás színész emberi értékeit bemutatni kívánó film egyaránt szolgálja az európai keresztény értékeket és példát mutat egy olyan korban, ahol a szolidaritás és az erkölcsi értékek kiveszőben vannak.
  2019. szeptember 19.   18:15 – 20:00 óra
    1. Kántorok - Tóth Emil főkántor
rövid dokumentumfilm
rendező: Fazekas Lajos filmrendező, gyártási év: 2019, játékidő: 31 perc
A magyar zsidó kultúra askenázi dialektusának egyik legnagyobb kántoráról, Tóth Emilről készült portréfilm.
    2. A Bármicvó fiúk
egész estés dokumentumfilm
rendező: Oláh Kata és Csukás Sándor, gyártási év: 2017, játékidő: 74 perc
Filmünk történetének középpontjában két “fiú” bármicvó ünnepségére történő felkészülés áll. A zsidó hagyomány szerinti férfivé válás útját ugyanakkor a köztük lévő 70 év korkülönbség miatt jelentősen különbözően élik meg. Az özvegy, 83 éves Gyuri bácsi számára most jött el az idő, hogy legyőzze félelmeit, engedje magát emlékezni azokra a nehéz időkre, amivel szembesülnie kellett 13 éves korában és végre beteljesüljön az, aminek 70 évvel ezelőtt kellett volna megtörténnie.
  2019. szeptember 20.   16:00 – 18:00 óra
    1. Vonal felett
egész estés dokumentumfilm
rendező: Nagy Anikó Mária, gyártási év: 2019, játékidő: 70 perc
A Vonal felett című dokumentumfilm egy lehetetlent nem ismerő édesanya és két tehetséges úszó lányának történetét meséli el, akik kitartóan küzdenek vágyaikért, az áhított elismerésért és a bajnoki címekért.
    2. Nyomodban
rövid dokumentumfilm
rendező: Kőszegi Edit, gyártási év: 2018, játékidő: 48 perc
Roki hetedik osztályos volt, amikor megismertük… nem sokkal később meghalt az édesapja, és akkor édesanyja arra kért minket, hogy forgassunk le minden fontos eseményt, ami történik velük… Így készült a MENEKÜLÉS A SZERELEMBE című filmünk… Aztán Ő is meghalt, Roki egyedül maradt… Az Ő küzdelmes életét követjük negyed évszázada életének legkülönbözőbb állomásain…
  2019. szeptember 20.   18:00 – 20:00 óra
    1. Visszahúz a múlt - Ember Judit portréja
egész estés dokumentumfilm
rendező: Dér Asia, gyártási év: 2017, játékidő: 60 perc
Dér Asia izgalmasan pontos filmje Ember Juditról, a normalitásából és művészi tisztességéből ki nem mozdítható dokumentumfilmesről mondja ki a legnehezebben megfogalmazhatót: mi a művészi igazság ára? Hogyan készíthetett valaki a 70-es , 80-as években olyan filmeket, amelyek aktuálisabbak ma, mint valaha? (Kornis Mihály)
    2. VILÁGLÁTÓ BALTAZÁR
egész estés dokumentumfilm
rendező: Elek Dóra, gyártási év: 2017, játékidő: 56 perc
A 21 évvel ezelőtt alakult Baltazár Színház tagjai értelmi sérült színészek. Akikről nem gondolnánk, hogy művészi képességgel megáldott emberek. Az átlagos társadalmi nézet a fogyatékosságot selejtnek minősíti, az értelmi hiányossághoz szellemi és érzelmi hiányt is társít. A társulat Indiában tett utazásáról forgatott film a fogyatékosságot egy forradalmian új látószögbe helyezi: a spirituális oldalukat mutatja meg, a színészekből áradó természetességgel, költőiséggel és humorral teli formában.
  2019. szeptember 21.   16:00 – 18:00 óra
    1. Hegedűország.hu
rövid dokumentumfilm
rendező: Dala István, gyártási év: 2018, játékidő: 52 perc
A huszadik század első évtizedei a magyar hegedűjáték igazi virágkorát jelentették. A század végén, Hubay és a magyar iskola kultuszának újjáéledésével aztán ismét felröppent hír, miszerint újabb virágkor köszöntött be a magyar hegedűjátékban. Újra hegedűnagyhatalom lettünk. A klasszikus zenétől a népzenén át a cigányzenéig szinte minden műfajban világsztárok sorát vonultatjuk fel. Vajon miben rejlik a "magyar hegedű" titka, és van-e titok egyáltalán?
    2. Ott legbelül dal van
egész estés dokumentumfilm
rendező: Mohi Sándor, gyártási év: 2019, játékidő: 57 perc
Az ember, az emberi lélek mindig is kincs volt. Ezt sokáig az egyszerű ember ajkán megszülető dal fejezte ki a legjobban. Ebből építkezik ez a film, mely éveken át az erdélyi Kászon falucsoportban készült. A civilizáció sok kárt tett. Ebben a filmben az ember nem csak saját magára, de örök emberi arcára pillant rá.
  2019. szeptember 21.   18:00 – 20:00 óra
    1. Szabó Magda világsikere
rövid dokumentumfilm
rendező: Papp Gábor Zsigmond, gyártási év: 2018, játékidő: 52 perc
Külföldön a legismertebb és legtöbbet fordított magyar író Szabó Magda. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le. A legnagyobb világsiker az 1987-ben megjelent Az ajtó című regény lett. Sophie Marceau azt nyilatkozta: „Szabó Magda a kedvenc íróm. Amióta felfedeztem, minden könyvét elolvasom”. A filmben neves magyar, angol, német, francia és olasz rendezők, színésznők, írók, műfordítók és könyvkiadók beszélnek Szabó Magda jelentőségéről.
    2. Emmi néni csodálatos élete
rövid dokumentumfilm
rendező: Száraz Eszter, gyártási év: 2019, játékidő: 52 perc
Korrajz a 20. századról és portré egy mindig mosolygó 101 éves hölgyről bájjal, humorral, a hús-vér emberek valódiságával és a régvoltak hétköznapi drámáival. Kapocs a szüleinkhez, nagyszüleinkhez, dédszüleinkhez és egy varázslatos hölgyhöz, Nemeskéri Emmához, aki 2016. december 6-án 100 gyertyát fújt el a születésnapi tortáján. 1937-ben látszerészként kezdett dolgozni Libál Lajos Magyarországon akkor még egyedülálló alkimista műhelyében, ahonnan csak 2016-ban, 99 évesen ment nyugdíjba.
  2019. szeptember 22.   16:00 – 17:15 óra
    1. A monostor gyermekei
egész estés dokumentumfilm
rendező: Zurbó Dorottya, gyártási év: 2017, játékidő: 74 perc
Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejükben fociznak vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban apjuk a felel a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így okkal reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. A film egy érzékeny családi portré a generációk közötti szakadékról.
  2019. szeptember 22.   17:15 – 19:00 óra
    1. Ketten
rövid dokumentumfilm
rendező: Dobray György, gyártási év: 2018, játékidő: 50 perc
Sokan azt gondolják, hogy a Down-kórosok nem normálisak. Szerintem, mi nem vagyunk azok. Mert, hogy ők bizonyos dolgokat nem olyan “ profin” csinálnak, mint mi, a “ normálisok”. Ez lehet a tánc, a mozgás, a beszéd és más, számunkra természetesnek tűnő képessegek. Náluk az őszinte és tiszta szeretet hatja át a viszonyukat a világhoz, a természethez ,a zenéhez, a tánchoz, a színekhez, és mindenhez, ami őket körüveszi.És egymáshoz is.
    2. Hűség
rövid dokumentumfilm
rendező: Szekeres Csaba, gyártási év: 2018, játékidő: 52 perc
A film egy idős házaspár hétköznapjait mutatja be. Kora Antal (Anti bácsi) nyugdíjazása előtt középiskolai tanár volt, felesége (Ani néni) szintén. Ani néninél pár évvel ezelőtt Alzheimer kórt diagnosztizáltak, betegsége napról napra súlyosbodott. Anti bácsi fizikailag és lelkileg is egyre kevésbé bírja Ani néni gondozását.
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN