zene
Az Alkotó Muzsikusok Társasága hangversenye és kiállítása
Az Alkotó Muzsikusok Társasága 2019. szeptember 21-én szombaton, új helyszínen tartotta koncertjét az Ars Sacra Fesztivál keretében, az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium dísztermében. Szép környezetben hangozhattak el zeneszerzőink darabjai: hegedűre és zongorára írt mű Nógrádi Pétertől és Bujtás Józseftől, fuvola-zongora kompozíció Szendi Ágnestől, zongora-zene Hajdu Lóránttól és Szendi Ágnestől klarinétmuzsika Gallai Attilától. Az Esztergomban tanító Rózsár Brigitta vallásos énekeit is megismerhettük és ugyancsak vendég komponistaként és az Ars Musica Kamarakórus vezetőjeként felcsendültek az esztergomi Vereckei Attila kórusművei. Szintén a kórus szólaltatta meg az AMT-szerzők közül Szánthó Lajos és Csepregi György egy-egy alkotását. Csepregi művét a Pachelbel Vonószenekar kamaraegyüttese is előadta.
A közreműködők – Rózsár Brigitta, Nagy Emma (ének),Bujtás Anita (hegedű), Juhász Jusztina(fuvola), Pókai Eszter (klarinét), Granik Anna, Holics László, Rózsár Brigitta, Szendi Ágnes (zongora) –szép sikereket értek el a műsorban szereplő művek bemutatásával.
A hangversenyhez kiállítás is kapcsolódott a gimnáziumi díszteremhez vezető folyosón.
Az Alkotó Muzsikusok Társasága képzőművész tagjai hozták el alkotásaikat: Csepregi György grafikákat, Hajdu Nelly és édesapja, Lóránt fotókat, Hermann János karikatúrákat és barackmag faragványai fotóit, Horváth Zoltán festett üvegeket és tűzzománc képeket.
Bízunk benne, hogy programunkkal kellemes és elmélyedt délutánt szereztünk az összegyűlt hallgatóságnak!
 
Szendi Ágnes – az Alkotó Muzsikusok Társaságának elnöke
 

A fotókat Hermann János készítette.
Bujtás Anita
Pókai Eszter
Ars Musica Kamarakórus, előttük Müller László műsorvezető
Hermann János barackmag faragványainak fotója
Alkotó Muzsikusok Társasága
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN