kiállítás
"Mindig nyíló virágok" - A házasság szentsége a főkötőkön keresztül a népművészetben
Az Ars Sacra országos kulturális fesztivál keretében „Mindig nyíló virágok – A házasság szentsége a főkötőkön keresztül a népművészetbe” címmel nyílt új időszaki kiállítás 2019. szeptember 18-án a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumban. A tárlaton a Zsolnay-gyűjtemény részét képező, eddig kiállításon be nem mutatott főkötőket, és az azokon szereplő virágmotívumok által ihletett kerámiákat láthatunk.
A kiállítást Kovácsné Bodor Erika, Mohács Város alpolgármestere, és Burján István, etnográfus, a Janus Pannonius Múzeum főmuzeológusa nyitotta meg.
A jó hangulatú, nagy érdeklődéssel kísért megnyitót a Mohácsi Sokacok Olvasókörének Asszonykórusa és a Šokadija zenekar által adott színvonalas, az őszi szüreti és lakodalmi időszakot megidéző műsora színesítette.
A kiállítás 2019. szeptember 19. és november 29. között látogatható a Kanizsai Dorottya Múzeum nyitvatartási idejében.
A szervezők szeretettel várnak minden kedves Érdeklődőt!
Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM Kiállításmegnyitó - KDM
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN